Nov 16, 2010

salam...
hi semua...
jualan baju tidur murah untuk semua peringkat umur kakak dan jugak makcik2..
baju tidur batik atau baju tidur yang dikenali sebagai baju kelawar..
baju-baju nie boleh di dapati dengan harga rm25 termasuk kos penghantaran..

baju kelawar ini boleh didapati dalam 2 jenis
iaitu

1) LEHER TELUK BELANGA (TB)
2) LEHER V (V)



TB1
V1
V2
V3
V4



V5
TB2
V6
TB3
TB4

untuk ketahui lebih koleksi baju2 nie.. sila add sy di facebook..hehhe

Jun 10, 2010

cd windows 7 yang kita ada tu (if la ko ader cd windows 7 tak kira la tu tu anda punyer or sape punyer) sebnrnya ada semua version (ultimate,home basic,home premuim , starter or professional)

itu semua di control oleh 1 file iaitu
ec.cfg yang terletak kat dalam forder SOURCE.

macam ner cara2 nak edit folder tu mengikut kata encik fuad
1) rip apa2 version windows 7 yang korang ada dan save image cd tu as ISO
(encik fuad menggunakan power iso untuk rip)
ataupun korang download iso win7 kat mana2 wibsite techNet or MSDN
2)open ISO tersebut(sekali ag encik fuad bgth yang dia guna power iso untuk edit apa ayng ader dlm ISO tu)
3) bukak folder SOURCE
- bukak ei.cfg guna notepad
- edit bahagian EditionID dengan menukar version pilihan korang cthnya
- Ultimate
- Professional
- HomePremium
- HomeBasic
- Starter
korang nak ultimate tukar je line bawah EditionID tu ke ultimate



4. xpun korg delete je file ei.cfg. nanti mase install die akan bg korg pilihan nk install version ape


5. save iso tersebut
6. burn dlm dvd......
7. dh boleh install gune cd tu

info ini di bgth oleh encik fuad
dan di edit sikit untuk kesesuaian untuk membaca...

*cd windows oem yg slalu dtg ngn pc/laptop baru xleh wat cmni sbb cd mmg khas utk version pc tu shj(klu korg bli pc baru ngn windows7 home premium, cd oem tu xleh tukar ke lain2 version)

** ade yg kate kne check md5 hash dlu bru leh pakai cara ni




Jun 7, 2010

salam...

dah agak lama tak update blog...
okey sekarang saya nak bg satu barang ilmu baik...
korang mesti selalu tgk kat status kekwan dgn tulisan nie
hikhik

benda nie dah lama
tapi sori nie br ada ms nak update blog.. sbb sy skunk amat2 sibuk dgn kerjaya baru saya di cyberjaya..
apa2 pun thanksfor semua sbb sudi layan blog nie

tulisan sebenar
saya sayang mak dan abah saya di kampung

ditukar kepada
ƃundɯɐʞ ıp ɐʎɐs ɥɐqɐ uɐp ʞɐɯ ƃuɐʎɐs ɐʎɐs

then korang ley la letak status nie kat page korang or status kat ym korang..wink..

selamat mencuba..

sesiapa yang ingin kongsi apa2 ilmu tentang computer dgn saya ley terus hantar ke pada email saya iaitu
far10_lavigne@yahoo.com
tima kasih kerana setia dgn blog sy yang tak seberapa nei..
wink...

share is caring rite..???

May 13, 2010

skunk semua org suke melayan facebook..(termasuk aku)
nie pesanan yang yang patut korang ikut..
mean korang jgn la wat di facebook or mana2 networking social lain..

1) guna password yang lemah
korang jgn la guna nama muda or kata yang senang dicari dlm kamus
wpun diletak dgn no di akhirnya.sebaliknya campurkan dgn jenis huruf besar and huruf kecik.,no,or simbol..password korang mestila mempunyai 8 aksara..contohnya korang letak no or simbol ditengah perkataan tu
seperti kereta=ke2reTa!

2)letak tarikh lahir dalam profil korang
ini target untuk pencuri identity yang boleh guna unuk dapatkan maklumat pasal korang dimana diorg berpontensi untuk access ke bank korang or akaun kad kredit korang.

3)Kawalan Privasi
korang ley sekat hampir dlm profil facebook korang.sekat hanya kwn2,kwn dr kwn or only yourself..sekat access pd foto/tarikh lahir/keluarga.hanya org tertentu sahaja boleh..meninggalkan no fon or alamat sgt tak sesuai..

4)Nama Anak anda post
jgn tag nama or imej anak korang.kalo org lain tag nama anak korang.baik korang suruh dia padamkan..

5)membagitahu yang korang meninggalkan rumah
lebey baik korang bgth selepas korang balik dr bercuti or balik dr keluar..

6)Membiarkan anda tersenarai dalam search engine mean orang lain ley access psl anda di serach engine.
korang bahagian serach facebook kwalan provasi dan hanya teman dipilih untuk carian facebook.

7)anak2 yang muda tidak dikawal mengunakan facebook.
facebook menetapkan hanya berumur 13 tahun keatas tapi ada yang menggunakan dgn menupi tarikh lahir kan??
anda sebagai org dewasa hendakalah memantau mereka..
wpun mereka berumur 13 tahun..korang kena pantau gak..nak pantau mcm ner??
korang ley menjadi salah sorang sahabat dalam facebook..korang guna alamat email sbgai kenalan mereka dan pantau lla. cuba berkwan dgn anak anda tanpa diketahui mereka..kerana mereka yang muda aka mentah nie suke post seperti
"mak saya keluar..3 hari br balik.. saya keseorangan.."
so bahayakan??
okey la..
salam...

May 10, 2010

feetphone
tabik bossss
di sini maaa
ahhaha

dakwah?

;;