Nov 16, 2010

salam...
hi semua...
jualan baju tidur murah untuk semua peringkat umur kakak dan jugak makcik2..
baju tidur batik atau baju tidur yang dikenali sebagai baju kelawar..
baju-baju nie boleh di dapati dengan harga rm25 termasuk kos penghantaran..

baju kelawar ini boleh didapati dalam 2 jenis
iaitu

1) LEHER TELUK BELANGA (TB)
2) LEHER V (V)



TB1
V1
V2
V3
V4



V5
TB2
V6
TB3
TB4

untuk ketahui lebih koleksi baju2 nie.. sila add sy di facebook..hehhe

Jun 10, 2010

cd windows 7 yang kita ada tu (if la ko ader cd windows 7 tak kira la tu tu anda punyer or sape punyer) sebnrnya ada semua version (ultimate,home basic,home premuim , starter or professional)

itu semua di control oleh 1 file iaitu
ec.cfg yang terletak kat dalam forder SOURCE.

macam ner cara2 nak edit folder tu mengikut kata encik fuad
1) rip apa2 version windows 7 yang korang ada dan save image cd tu as ISO
(encik fuad menggunakan power iso untuk rip)
ataupun korang download iso win7 kat mana2 wibsite techNet or MSDN
2)open ISO tersebut(sekali ag encik fuad bgth yang dia guna power iso untuk edit apa ayng ader dlm ISO tu)
3) bukak folder SOURCE
- bukak ei.cfg guna notepad
- edit bahagian EditionID dengan menukar version pilihan korang cthnya
- Ultimate
- Professional
- HomePremium
- HomeBasic
- Starter
korang nak ultimate tukar je line bawah EditionID tu ke ultimate



4. xpun korg delete je file ei.cfg. nanti mase install die akan bg korg pilihan nk install version ape


5. save iso tersebut
6. burn dlm dvd......
7. dh boleh install gune cd tu

info ini di bgth oleh encik fuad
dan di edit sikit untuk kesesuaian untuk membaca...

*cd windows oem yg slalu dtg ngn pc/laptop baru xleh wat cmni sbb cd mmg khas utk version pc tu shj(klu korg bli pc baru ngn windows7 home premium, cd oem tu xleh tukar ke lain2 version)

** ade yg kate kne check md5 hash dlu bru leh pakai cara ni




Jun 7, 2010

salam...

dah agak lama tak update blog...
okey sekarang saya nak bg satu barang ilmu baik...
korang mesti selalu tgk kat status kekwan dgn tulisan nie
hikhik

benda nie dah lama
tapi sori nie br ada ms nak update blog.. sbb sy skunk amat2 sibuk dgn kerjaya baru saya di cyberjaya..
apa2 pun thanksfor semua sbb sudi layan blog nie

tulisan sebenar
saya sayang mak dan abah saya di kampung

ditukar kepada
ƃundɯɐʞ ıp ɐʎɐs ɥɐqɐ uɐp ʞɐɯ ƃuɐʎɐs ɐʎɐs

then korang ley la letak status nie kat page korang or status kat ym korang..wink..

selamat mencuba..

sesiapa yang ingin kongsi apa2 ilmu tentang computer dgn saya ley terus hantar ke pada email saya iaitu
far10_lavigne@yahoo.com
tima kasih kerana setia dgn blog sy yang tak seberapa nei..
wink...

share is caring rite..???

May 13, 2010

skunk semua org suke melayan facebook..(termasuk aku)
nie pesanan yang yang patut korang ikut..
mean korang jgn la wat di facebook or mana2 networking social lain..

1) guna password yang lemah
korang jgn la guna nama muda or kata yang senang dicari dlm kamus
wpun diletak dgn no di akhirnya.sebaliknya campurkan dgn jenis huruf besar and huruf kecik.,no,or simbol..password korang mestila mempunyai 8 aksara..contohnya korang letak no or simbol ditengah perkataan tu
seperti kereta=ke2reTa!

2)letak tarikh lahir dalam profil korang
ini target untuk pencuri identity yang boleh guna unuk dapatkan maklumat pasal korang dimana diorg berpontensi untuk access ke bank korang or akaun kad kredit korang.

3)Kawalan Privasi
korang ley sekat hampir dlm profil facebook korang.sekat hanya kwn2,kwn dr kwn or only yourself..sekat access pd foto/tarikh lahir/keluarga.hanya org tertentu sahaja boleh..meninggalkan no fon or alamat sgt tak sesuai..

4)Nama Anak anda post
jgn tag nama or imej anak korang.kalo org lain tag nama anak korang.baik korang suruh dia padamkan..

5)membagitahu yang korang meninggalkan rumah
lebey baik korang bgth selepas korang balik dr bercuti or balik dr keluar..

6)Membiarkan anda tersenarai dalam search engine mean orang lain ley access psl anda di serach engine.
korang bahagian serach facebook kwalan provasi dan hanya teman dipilih untuk carian facebook.

7)anak2 yang muda tidak dikawal mengunakan facebook.
facebook menetapkan hanya berumur 13 tahun keatas tapi ada yang menggunakan dgn menupi tarikh lahir kan??
anda sebagai org dewasa hendakalah memantau mereka..
wpun mereka berumur 13 tahun..korang kena pantau gak..nak pantau mcm ner??
korang ley menjadi salah sorang sahabat dalam facebook..korang guna alamat email sbgai kenalan mereka dan pantau lla. cuba berkwan dgn anak anda tanpa diketahui mereka..kerana mereka yang muda aka mentah nie suke post seperti
"mak saya keluar..3 hari br balik.. saya keseorangan.."
so bahayakan??
okey la..
salam...

May 10, 2010

feetphone
tabik bossss
di sini maaa
ahhaha

dakwah?

Jan 30, 2010

PROMOSI

PROMOSI CELCOM BROADBAND TUK STUDENT
HANYA RM 250
MODEM+BULANAN RM 50

(HANTAR SALINAN IC AND SALINAN KAD MATRIC KAT EMAIL far10_lavigne@yaho0.com)




perubahan tertakluk syarat n terma
promosi nie hanya sah selama 4hari bermula 31 januari 2010-3 febuari 2010

Jan 19, 2010

thanks fuad

i got email from my fren fuad...
yap igot new information to you all..
sbb terlalu sibuk wat database(khuysuk)
i thought malas nak edit apa yang fuad tuliskan..
so i ambik nak copy n paste je.
ingat nak edit but i not enough time right now..
blk keje(praktikal) i jd cikgu tuisyen ganti..
ekekekke
saje nak tambah duit poket..(tgh pokai)
kalo ader sape2 nak ata anak g tuisyen dtg la kat tadika gemilangku enrichment centre
ada perkhimatan jaga bayi n kanak berumur 1-6 bln
tadika n taska..


----- Forwarded Message ----
From: Black Jack <
To: fatin amalina <
Sent: Wednesday, January 13, 2010 21:30:28
Subject: virus behavior n how to remove it without using any antivirus

salam.....
straight to the point...... sy citer skit info pasal virus ni.....
virus ni adalah 1 program yg boleh menyebabkan error dlm sesuatu sistem computer.... terbahagi kepada 2 jenis, worm n trojan (malware spt spyware n adware bukanlah virus, tp dibuat utk sebab2 tertentu)..... worm adlh self-replicating program yg menggunakan network untk meyebarkan drinye sendri. trojan(non-replicating) pula adlh 1 program yg dibina utk execute sesuatu arahan tanpa authorization pengguna pc cthnye spt shut down windows.
ok cara2 kenalpasti window dh kne infect atau belum.....
boleh dilihat kat task manager bahagian process..... kt ctu kite leh tau sumer program yg running kat backstage...... klu slalu kite tgk.... kite akan dapat beza mane 1 file system n mne 1 file virus..... kekadang virus ni akan menyamar sbg svchost.exe, explorer.exe(pada asalnye ini adlh file system) so bile mcm ni berlaku.... system anda adlh pd tahap bahaya(kne cari master virus yg tukarkan file tu)
bile system kite dh infected ngn virus.... virus ni akan wat 1 arahan untuk startkn dri die mase startup.... ini boleh dilihat kat msconfig. taip "msconfig" dalam kotak "run". pada tab startup.... kenalpasti setiap program kt ctu adalah program yg kite knl cthnye adobe update manager, google update dll..... amik perhatian pd program yg ade .exe.... slalunye virus akan execute program die dlm bntuk .exe..... untick pada program2 yg xberkenaan
sejak dari virus rontokbro.vbs (name glemer brontok).... kebanyakan virus skrg ni akan stay kat C:\Windows\System32.... sumer file penting berkaitan sistem kite akan diletakkn disini.... kebanyakan antivirus old skool slalunye akan skip area tersebut..... die jgak akan stay kat file system restore. so bile kite restore system kite..... windows akan restore virus tu gak....
bile kite dah kenal pasti file virus n dah disablekan startup n running process die..... kite masuk registry editor lak. taip "regedit" dalam kotak run...... bile dah buka registry editor, tekan ctrl+f untuk bka kotak find.... taip name file virus kt ctu n tekan find.... delete sumer file entry yg berkaitan..... tekan f3 utk find next entry..... delete sampai dah xleh find dah....
bile kite delete registry entry ni..... kite dah mematahkan "tangan n kaki" virus tu..... virus tu dah xleh gerak( kekadang bile kite nk delete file sbnr kat location asalnye.... file tu trus ilang sendri)
so skrg boleh laa kite delete file virus yg sebenar kat tempat yg dah dikenal pasti(mse delete registry entry td.... boleh prasaan kat mane lokasi sebenar virus tu)
so ini cara nk delete tanpa gne antivirus.... agak leceh.... tp cara ni bleh dgune sbg alternatif bile antivirus kite dah kne blok oleh virus.....
tp hati2..... virus ni boleh detect cubaan2 yg akan menghapuskan die.... bile die dah detect, die akan blok sume cubaan kite.... die akan blok task manager, regedit n msconfig

Jan 13, 2010

selamat beramal

sory ek kekawan...
hamba tak dpt update selalu blog nie sebab agak bizi dgn keja2 di opis..
lupa lak..
hamba skrg sedang praktikal di kelana jaya..

Jan 7, 2010

cari cd key tuk XP.

maybe mungkin da ramai dari korang guna windows 7 or vista..
ini tips untuk korang yang still guna windows xp n mahu guna format laptop korang or pc guna windows xp..
1)masuk cd dlm cdcrive
2)buka layar n folder i386
3)then korang bukak fail UNATTEND.txt..scroll ke baris akhir
4)korang kan jumpa di situ..
ekekek
ini apa y aku tau la..
kalo salah mintak maaf ek..
salam...

;;